Siirry pääsisältöön

Yhteistyöurheilijat

Savitaipaleen kunnalla on yhteistyösopimukset voimassa kolmen savitaipalelaisen tai savitaipalelaista seuraa edustavan urheilijan kanssa.

Urheilijaesittelyt:

Eveliina Liukkonen, esteratsastus

Eveliinan parhaat saavutukset esteratsastuksessa vuonna 2020 olivat junioreiden SM-pronssi, LähiTapiola-Future Challenge -osakilpailun toinen sija sekä junioreiden hallimestaruuskilpailuiden neljäs sija. Eveliina kuuluu kaudella 2021 myös Suomen Ratsastajainliiton maajoukkueen A-renkaaseen.

Kevään 2023 kuulumisia

Eveliina on avannut kilpailukautensa huhtikuussa Ypäjällä, jossa sijoitukset olivat  välillä 7.-9. Tavoitteena on saada menestyksekäs ja ehjä kilpailukausi kesäkuussa kiihtyvällä tahdilla jatkuvissa kilpailuissa.

Kuvassa esteratsastaja Eveliina Liukkonen.

Julia Enbuska, jalkapallo

Julia Enbuska on nuori savitaipalelainen jalkapalloilija, joka on harrastanut aiemmin StU:ssa myös lentopalloa ja salibandya. Julia on edustanut jalkapallossa StU:ta, lappeerantalaista PePoa. Tällä hetkellä hän pelaa lahtelaisessa FC Kuusysin joukkueessa T18-sarjan 1-divisioonaa.

Kevään 2023 kuulumisia

Julian kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkueen nimi on vaihtunut täksi kaudeksi FC Lahdeksi ja kaikki tähän astiset pelit ovat sujuneet voitokkaasti. Julian viikko-ohjelmaan kuuluvat Lappeenrannassa aamuiset akatemiaharjoitukset sekä iltaharjoitukset PePo P17-joukkueen ja Lahdessa FC Lahden T18-joukkueen kanssa. Julian tavoitteena on kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan kovia pelejä mahdollisimman korkealla sarjatasolla.

Kuvassa jalkapalloilija Julia Enbuska.

Sanna Laari, ampumahiihto

Sannan parhaat saavutukset naisten ampumahiihdon Maailmancupissa on pikakisan 35. sija. MM-kilpailuissa Sannan paras sijoitus on 48. ja Ibu-cupissa 8. sija.

Kevään 2023 kuulumisia

Sannan kilpailukauden parhaita tuloksia olivat SM-kilpailujen yhteislähdön ja pikakilpailun neljäs sija. Lisäksi Sanna sijoittui viidenneksi Lapponia-hiihdossa, jossa neljän päivän aikana hiihdettävää matkaa tuli yhteensä 190 km. Tämän kauden jälkeen Sannan mukaan: "Olen kilpaillut ensimmäiset SM-kilpailuni maastohiihdossa 12-vuotiaana Hopeasomman loppukilpailuissa Jämillä. Sija oli 21. Siitä lähtien elämä on pyörinyt hyvin paljon urheilun ehdoilla. Nyt onkin koittanut se päivä, jolloin on aika laittaa tavoitteet uusiksi ja lähteä kohti uusia unelmia. Urheilua en lopeta koskaan. Enkä tiedä lopetanko kilpailemistakaan, mutta nyt ne eivät ole enää tärkeysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla. Olen todella kiitollinen teille saamastani tuesta. Ilman yhteistyökumppaneita tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista! Iso kiitos ja kaikkea hyvää tulevaan!"

Lisätietoja löytyy Sannan Facebook-sivuilta ja Instagramista

Kuvassa ampumahiihtäjä Sanna Laari.