Siirry pääsisältöön

Jääkauden jäljet – kivikauden ihminen

Kuvassa Rovastinojan taukopaikka, jonne on rakennettu kivikautisen asumuksen jäljitelmä.

Kuolimon järvimaisemissa, kangasmetsän siimeksessä ja polveilevassa harjumaastossa kiertelevä patikointi- ja retkipyöräilyreitistö. Osa reitistöstä kulkee Lepänkannon harjumaastossa, joka on Saimaa Geopark -kohde.

Pyöräreitti lähtee Olkkolan Kartanon (Olkkolantie 2) luota kohti Lepänkantoa ja jatkuu edelleen Rovastinojan taukopaikalle, jonne on rakennettu kivikautisen asumuksen jäljitelmä (ei ennallistus, mutta mahdollisimman aito). Pyöräiltävä osuus Olkkola-Rovastinoja on pituudeltaan 17,5 km. Soveltuu vain maastopyöräilylle, osa reitistä on polkua.

Kuvassa pitkospuut metsässä.
Kävelyreitti kiertää Lepänkannosta (Myllylammentie 300) Rovastinojalle, sieltä Pomperin peltojen ympäri Lepänkannon itäpuolelle Pyöriäkankaalle ja takaisin Lepänkantoon. Käveltävän osuuden pituus on 7,2 km.

Koko reitin pituus on 19 km. Matkan varrella on 18 opastaulua, joissa kerrotaan alueen geomorfologiasta, kivikauden jäljistä ja Savitaipaleen nimikkolajeista. Osa reitistä on pitkospuuta. Kammarlahden pohjukkaan mäen päälle tulee pieni taukopaikka (pöytä-penkki), josta näkee Kuolimolle.

Palvelut reitin varrella: nuotiopaikka, uintipaikka, kuivakäymälä, nähtävyys, pysäköintipaikka.

Yhteystiedot

  • Olkkolantie 2 tai Myllylammentie 300