Siirry pääsisältöön

Kirjasto

Savitaipaleen kunnankirjasto

Keskustie 2
54800 Savitaipale

Lainat, asiakaspalvelu p. 040 7131 886 
Kirjastotoimenjohtaja Tiina Toivanen p. 040 7131 885

Sähköposti: kirjasto@savitaipale.fi

Aukioloajat:

Normaaliaika

Ma - Ke klo 12 - 19
To klo 9 - 16
Pe klo 12 - 19

Kesäaika 1.6.-31.8

Ma - Ke 12 - 19
To
9 - 16
Pe
12 - 18


Aattoina klo 12 - 16. Joulu- ja juhannusaattona suljettu. Tarkista ajankohtaiset aukioloaikatiedot Kirjastot.fi-palvelusta!

Ajankohtaista

Digiohjausta kaikenikäisille

Kirjastossa mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta erilaisten digilaitteiden, kuten tietokoneen, tabletin, puhelimen, netin palveluiden ym. käytöstä. Digiohjaaja Petri paikalla kirjastossa torstaisin klo 10-14 syksyllä 14.9., 5.10., 2.11. ja 30.11. Ilmoittautuminen Savitaipaleen kirjastoon p. 0407131886.

 

Näyttelyt

Työtä ja vähän juhlaakin -vanhojen valokuvien näyttely syyskuun ajan Charlotan kammarissa.

 

Lukuhaaste 2023

Tartu uuteen lukuhaasteeseen ja löydä uutta kirjallisuutta! Nyt teemana ilo ja rentoutuminen. Lukuhaasteen lomakkeen voit noutaa kirjastosta tai tuostaa itse Heili lukuhaasteen 2023 lomake.pdf Voit halutessasi katsoa vinkkejä haastekirjan etsimiseen. Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2024 alussa. Lukuhaasteella on oma Facebook-ryhmä.

Heili-kirjastokimppa

Kuvassa Hieli-kirjaston logo.

Heili-kirjastokortilla voit lainata kaikista kimpan kirjastoista: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.

Aineiston voi myös palauttaa mihin tahansa näistä kirjastoista.

Netin kautta verkkokirjastossa voit selata aineistoa, uusia lainojasi sekä tehdä varauksia. Sitä varten tarvitset oman Heili-kirjastokorttisi numeron (HEILI123456) ja verkkokirjaston tunnusluvun (Pin-koodin), joka on neljän numeron pituinen. Pin-koodi tallennetaan kirjastossa.

Heili-verkkokirjaston käyttöohje (Pdf)

Heili-kirjastojen Facebook

Palvelut

Etelä-Karjalan Heili-kirjastoilla on uusi elokuvapalvelu Kirjastokino, jossa voit katsella elokuvia vaikka kellon ympäri ilman määrällisiä rajoituksia. Palveluun kirjaudutaan oman Heili-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla.

Joitakin lehtiä kirjastojen sähköisten aikakauslehtien kokoelmasta (eMagz) on saatu ostettua etälukuoikeuksin kirjastojen asiakkaille. Tämä tarkoittaa, että kirjastokortilla ja tunnusluvulla pääsee lukemaan lehtiä omalla laitteella missä tahansa.

Voit käyttää palvelua nettiselaimella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin tunnuksen ja PIN-koodin. Samaa lehteä voi lukea vain yksi yhtäaikainen käyttäjä. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, yritä myöhemmin uudestaan.

Etäluettavia kotimaisia aikakauslehtiä on 32 kpl.

Kirjaston uutuudet

Kirjaston käyttö

 • Kirjat, lehdet, äänikirjat: 4 vko
 • CD-, DVD-,  Blu-ray-levyt: 2 vko
 • CD-romput: 2 vko
 • Varatuimmat  uutuuskirjat: 2 vko
 • Pikalainat, joita ei voi varata eikä uusia: 1 tai 2 vko

Tarkista eräpäivät lainakuitista.
Lainan voi uusia 5 kertaa, jos siitä ei ole varauksia.
Lainan voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostin kautta.
Halutessasi saat eräpäivämuistutuksen toimivaan sähköpostiisi 3 päivää ennen eräpäivää.

 • Myöhästymismaksu 0,20 €/vuorokausi/laina, enintään 6,00 €/laina. Myöhästymismaksu peritään kaikilta kalenteripäiviltä, myös juhlapyhät mukaan lukien (ei lasten ja nuorten aineistosta).
 • Myöhästymisilmoitusmaksu lähetystavasta (kirje/sähköposti) riippumatta 0,80 €/ilmoitus (myös lasten ja nuorten aineistosta).
 • Maksu noutamattomasta varauksesta 1,50 € (ei lasten ja nuorten aineistosta).
 • Laskutuslisä 5,00 €/lasku (myös lasten ja nuorten aineistosta).
 • Kirjastokortin uusiminen 2 €.
 • Kadonneesta tai turmeltuneesta aineistosta peritään sopivaksi katsottava korvaus.
 • Tulostusmaksu 0,40 €/sivu.
 • Kaukolainoista peritään lähettäjäkirjaston määräämät maksut.
 • Verkkokirjaston kautta voit maksaa kirjaston maksuja, pienin maksu on 0,65 euroa. Joskus lainauskielto poistuu vasta seuraavana työpäivänä (käsin poistettavat kiellot). Myöhässä olevien lainojen maksut näkyvät maksuissa vasta niiden palauttamisen tai uusimisen jälkeen. Kirjastossa maksut käteisellä.