Siirry pääsisältöön
Palvelu

Kunnan vuokra-asunnot

Savitaipaleen Vuokrataloilla on noin 150 vuokra-asuntoa kerros- ja rivitaloissa. Osa huoneistoista on aravavuokra- ja osa vapaarahoitteisia asuntoja yksiöistä 4h + k + s -asuntoihin. Vuokrataso vaihtelee asunnon iästä ja varustetasosta riippuen 5,14-11,39 e/m2/kk.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Toimintaohjeet

Hakemukseen on aina liitettävä jokaisesta huoneistoon asumaan tulevasta 16 vuotta täyttäneestä henkilöstä verolautakunnan todistus viimeksi valmistuneesta verotuksesta. Hakemus ja ne liitteet, joissa on muuttuvia tietoja, eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia.

Kuntaisännöinti Oy palvelee vuokrasuhteeseen liittyvissä asioissa, mm. asuntohakemuksissa, irtisanomisilmoituksissa ja muissa vuokrasuhteeseen liittyvissä asioissa.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.