Siirry pääsisältöön
Palvelu

Savitaipaleen Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa Savitaipaleen ja Lemin kunnissa. Voit tutustua kurssitarjontaan internetissä. Opiskelija saa pyynnöstä maksullisen osallistumistodistuksen.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Kursseille osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Palvelu on maksullista ja ilmoittautuminen on sitova.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Toimintaohjeet

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa. Kurssipaikan peruutus on tehtävä kirjallisesti vapaamuotoisella ilmoituksella, kirjeitse tai sähköpostitse kansalaisopiston toimistoon.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Maksullisuuden tiedot

Maksu vaihtelee kursseittain.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Laki vapaasta sivistystyöstä

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980632