Siirry pääsisältöön

Savikunnon yritystarina

Savikunto |
Sorja Productions | Saara Raudasoja
13.5.2024

 

Kokonaisvaltaista hyvinvointia jo 40 vuotta

Savikunnon palveluihin kuuluvat fysioterapian ja hoitojen lisäksi myös muun muassa kuntokeskuksen palvelut. Yrityksen päätoimipaikka on Savitaipaleella. Toimipisteitä on lisäksi Lemillä, Suomenniemellä ja Luumäen Taavetissa.

Hannu Mäntynen piipahti aikoinaan opintojen jälkeen Ruotsissa töissä ja muutti sitten Savitaipaleelle palkkatyön perässä. Savikunnon hän perusti vuonna 1983. Mukana oli aluksi myös yhtiökumppani, joka jäi myöhemmin pois yrityksestä. Viime vuonna Savikunto täytti 40 vuotta.

– Aloitin ammatinharjoittajana vuonna 1981. Yrityksen perustaminen oli tarvelähtöistä: fysioterapialle oli paljon kysyntää, mutta ei tekijöitä. Julkinen puoli teki hoitoja, mutta tarjontaa ei ollut riittävästi. Nyt meillä on töissä kuusi fysioterapeuttia ja toimistossa kolme osa-aikaista työntekijää. Kaikki palvelumme, myös kuntosalit, ovat käytettävissä kaikissa toimipisteissä, kertoo toimitusjohtaja Mäntynen.

Asiakkaita Savikuntoon tulee toimipisteiden läheisyydestä ja naapurikunnista. Lappeenrannasta käy myös asiakkaita, sillä he arvostavat sitä, että voivat asioida aina siinä toimipisteessä, mistä saa aikoja nopeasti tai mitkä osuvat milloinkin matkan varrelle. Matka ei ole este, kun on tarve. Kyse on enemmänkin ajasta.

– Kipupotilaat haluavat nopeasti ajan. Kun pystymme palvelemaan niin, että asiakkaalle kokemus on hyvä, hän tulee uudelleen, vaikka asia ei olisi akuuttikaan. Vaihtamiskynnys on korkea erityisesti silloin, kun tarinaa vaivojen takana on enemmän. Meidän vahvuuksiamme ovat monipuolinen osaaminen, nopeus ja hoidon tuloksellisuus, Mäntynen jatkaa.

Palvelut kattavasti ja lähellä

Savikunto tekee yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Esimerkiksi apuvälineiden, alaraajatutkimusten ja pohjallisten osalta yhteistyö toimii helsinkiläisen toimijan kanssa. Paikalliset yrittäjät taas toimivat omana verkostonaan. Kun asiakas ottaa yhteyttä yhteen paikkaan, hän saa verkoston kautta myös tietoa muista eri alojen palveluntuottajista. 

Terveysalalla tapahtuu rakenteellisia muutoksia, joihin yksittäinen yritys ei voi vaikuttaa. Kansalaisen valinnanvapaus palveluissa on vaikeutunut. Julkiselta puolelta ei saa enää lähetteitä ja yksityisellä puolella isot toimijat varmistavat, että asiakkaan hakeutuminen muualle hoitoon vaatii paljon omatoimisuutta. Hoitojen aloittaminen usein pitkittyy ja mutkistuu, hoitokäyntiin tarvittava kokonaisaika ja kulut kasvavat, ja työssäkäyvältä häviää terapiakäyntiin helposti puoli työpäivää. On aina asiakkaan etu, että hoito aloitetaan nopeasti.

– Me tarjoamme kattavat palvelut lähellä. Savitaipaleella asioiden hoitaminen eri tahojen kanssa on helppoa, sillä vuorovaikutus ja kanssakäyminen sujuvat hyvin. Olemme aina saaneet joka taholta ohjausta ja neuvontaa, kun olemme tarvinneet. Savitaipaleella on panostettu harrastusmahdollisuuksiin sekä liikunta- että kulttuuripuolella. Täältä ei puutu juurikaan mitään. Jos jotain voi toivoa, niin muuttovoittoa, toteaa Mäntynen.