Siirry pääsisältöön

Saimaan saaristoreitti


Kuvassa Kärnäkosken mylly. Kuvassa Jonni Myyrän muistomerkki.

 

Saimaa Cycling / Saimaan Saaristoreitti on erinomainen valinta pyörämatkailijalle, joka haluaa kokea upeita maisemia Saimaan rannalla. Alueella on tarjolla monia ihastuttavia pyöräreittejä, jotka kulkevat pitkin Saimaan reunamuodostumia. Saimaan saaristoreitti on noin 156 kilometriä pitkä ja se kulkee Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksien lisäksi Taipalsaaren, Ruokolahden ja Joutsenon viehättävien kirkonkylien läpi. Reitille kannattaa varata useampi päivä, sillä alueella on paljon nähtävää. Lisäksi alueen retkikohteet tarjoavat mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä, ja ravintolat ja kahvilat kutsuvat nauttimaan paikallisista herkuista.

Voit yhdistää Saimaan Saaristoreitin esimerkiksi Savitaipaleen kierrokseen ja nähdä upeita maalaismaisemia, Partakosken ja Kärnäkosken linnoituksen. Reitin varrella on mahdollista yöpyä persoonallisissa hotelleissa, aamiaismajoituksissa tai telttailla Saimaan rannalla. Pysähdy hetkeksi ja nauti puhtaasta luonnosta, tutustu historiallisiin nähtävyyksiin ja maista paikallisia herkkuja. Kuvassa Kärnäkosken linnoitus.

Savitaipaleen kierros vie pyöräilijät idylliseen suomalaiseen maalaismaisemaan, osittain asfalttiteitä pitkin ja osittain hiekkateitä pitkin. Kärnäkosken linnoitusalue Partakoskella ja sen vieressä sijaitseva mylly ja saha ovat kierroksen ehdottomia kohokohtia. Venäläisen kenraalin Aleksandr Suvorovin osaksi Pietarin puolustusta rakennuttama Kärnäkosken bastionilinnoitus valmistui vuonna 1793. Linnoitusalueen vieressä sijaitsee 1800-luvulla rakennettu mylly ja saha, jotka ovat tutustumisen arvoisia osia autenttisessa kulttuurimaisemassa linnoitusalueen kupeessa. Lähellä sijaitsee myös kaunis Partakoski. Savitaipaleen kirkonkylällä sijaitseva Hakamäen museoalue sijaitsee vehreällä mäellä, josta avautuu kaunis näköala Kuolimolle.

 

M/s Rasti tarjoaa kahtena keskiviikkopäivänä yhteyden Sarviniemestä Partakoskelle.

Lisätietoja pyörälautan liikennöinnistä